Sebuah Blog Yang Memberikan Berita Informasi artis gosip Artikel Berita Isu terkini Semasa Video dan info Menarik

Wednesday, 21 January 2015

Datuk Seri Vida Tampil Balas Kritikan Terhadap Iklan Qu Puteh

No comments :
Kuala Lumpur - Setelah mendapat kritikan hebat dari pelbagai pihak termasuklah ikon terkenal negara, Chef Wan, berikutan iklan Qu-Puteh yang ditayangkan sempena AJL29 baru-baru ini, pengasas produk tersebut tampil memberi respon.

Ada yang tidak berpuas hati kerana menganggap produk tersebut dipromosi secara berlebih-lebihan hingga mengganggu feel penonton, namun ada juga yang menyifatkan itu adalah hak penaja kerana mereka telah mengeluarkan perbelanjaan besar untuk menjayakan acara itu.

Successful people always build up each other. They motivate, inspire, and help each other towards success. However, unsuccessful people... hurmmm.. they just hate, blame and always complaining... Which side are you...?? xoxo!! #datoserivida #dsv #vidabeauty #quputehbarulahputeh #quputeh #pamoga #majalahnona2015

I cant tell the key of success, but the key to failure is trying to please everyone... Kita punya citarasa yang berbeza, kita punya interest yang berbeza, walau kita sesama manusia... Bak kata orang, rambut sama hitam, tapi hati masih lain-lain... Selamat pagi semua.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam... #dsv #datoserivida #vidabeauty #quputehbarulahputeh #quputeh #pamoga #AJL29 #selamatpagi #motivasipagi

“Saya tidak ambil pusing tohmahan dan sindiran orang ramai termasuk apa yang diperkatakan Chef Wan.

“Saya hanya berjuang untuk hak saya dan bukan mudah untuk sampai ke peringkat ini,” kata Pengasas Vida Beauty, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman memetik laporan dari Harian Metro.

Datuk Seri Dr. Hasmiza, terkenal dengan nama Datuk Seri Vida, menerima kecaman dan sindiran dari pelbagai pihak berikutan kemunculan dan iklannya pada Anugerah Juara Lagu ke 29, Ahad lalu.

Gambar kritikan orang ramai terhadap iklan Qu Puteh di media sosial

“Selepas anugerah itu berlangsung, saya terkejut apabila ramai yang melemparkan tohmahan terutama di laman sosial termasuk Chef Wan yang menutup televisyen kerana iklan saya.

"tohmahan yang diterima berikutan iklan tersebut sebagai satu provokasi untuk menjatuhkan perniagaannya".

“Apa yang disampaikan dia (Chef Wan) tidak benar kerana iklan saya muncul hanya setiap 15 minit saja,” katanya lagi kepada Harian Metro.

Beliau menambah, apa yang berlaku adalah dugaan dan terselit hikmah kerana baginya rintangan dan cabaran adalah lumrah untk mencapai kejayaan.

Katanya lagi, dia pernah berhadapan dengan dugaan yang lebih besar sebelum ini apabila beliau kehilangan dua orang anaknya dalam tragedi kebakaran pada Ogos 2013.

“Orang yang berjaya memberi motivasi, inspirasi, dan membantu antara satu sama lain ke arah kejayaan.

“Bagaimanapun, orang yang tidak berjaya, mereka benci, menyalahkan orang lain dan sentiasa mengadu ,” katanya. 

Ternyata setiap kritikan itu ada hikmahnya yang tersendiri kerana hingga saat ini, tagline Qu Puteh yang berbunyi, ‘Qu Puteh, Barulah Putih’ mula meniti di bibir rakyat Malaysia

No comments :

Post a Comment