Sebuah Blog Yang Memberikan Berita Informasi artis gosip Artikel Berita Isu terkini Semasa Video dan info Menarik

Friday, 23 January 2015

Isteri Anggota Polis Sebarkan Klip Video Zamani?

No comments :
KLIP video yang memaparkan vokalis kumpulan Slam, Zamani menyanyi dalam keadaan tangan bergari dipercayai disebarkan oleh isteri kepada anggota polis yang bertugas di balai, di mana penyanyi itu ditahan.

Siasatan awal pihak polis mendapati sebaran dilakukan anggota dari Ibu Pejabat Daerah (IPD) Ampang Jaya di mana anggota pertama telah merakam video tersebut sebelum memberikan rakaman tersebut kepada anggota kedua menggunakan aplikasi Whatsapp.

Kedua-dua anggota polis itu dikatakan berjanji tidak akan menyebarkan video tersebut namun berlaku perkara sebaliknya selepas rakaman itu diminta oleh anggota ketiga lalu anggota pertama bertindak memberikan rakaman tersebut kepada dua lagi individu termasuk isteri anggota ketiga.

Susulan itu, pihak polis bertindak merakam keterangan lima individu termasuk isteri kepada anggota polis terbabit, selain merampas 40 telefon bimbit.

Video nyanyian Zamani yang kini viral di Internet pula, telah dirujuk kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk siasatan lanjut.

Kes disiasat di bawah Seksyen 233, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588).

Zamani yang popular pada era 90-an selaku penyanyi Kumpulan Slam, kini ditahan reman selama empat hari selepas ditahan Selasa lalu di rumahnya di Taman Keramat kerana disyaki memiliki heroin seberat 1.2 gram.

Turut ditahan dalam serbuan tersebut adalah teman wanitanya yang berusia 32 tahun.

Sumber mynewshub.cc

No comments :

Post a Comment