Sebuah Blog Yang Memberikan Berita Informasi artis gosip Artikel Berita Isu terkini Semasa Video dan info Menarik

Monday, 26 January 2015

Mas Idayu Didakwa Cekik Zuan Azmi Dan Tolak Wartawan Melodi

15 comments :
Salah seorang mentor dalam racangan Mentor Legend TV3 iaitu Mas Idayu telah mencetuskan satu lagi isu apabila didakwa mencekik dan menyerang hos sampingan rancangan itu.

Hos di belakang tabir iaitu Zuan dilihat berang setelah dicekik oleh Mas Idayu dan menggelar penyanyi itu tidak profesional dam juga kurang ajar.

Wartawan Melodi dan hos belakang pentas konsert Mentor Legend, Zuan Azmi

Menerusi portal Rotikaya, Zuan dilaporkan memberitahu penyanyi itu juga pernah mencekik dan menyerangnya ketika sesi raptai sebelum ini dan telah diberi nasihat untuk tidak mengulanginya ketika siaran langsung namun perkara itu tidak diendahkan

Ini sedikit komen dari Zuan:

“Sebab dia perempuan, kalau dia lelaki memang saya sudah lawan balik sebab saya diajar untuk hormat perempuan. Bukan setahun dua jadi artis, masih tidak tahu untuk bersikap professional apabila asyik dikenakan soalan panas,”




Zuan juga telah menulis tweet yang menyatakan ketidak-puashatian nya kepada Mas Idayu. untuk pengetahuan, Zuan juga merupakan pengacara dan wartawan Melodi.

Sekali baca seakan Mas Idayu mahu bergurau dengan hos Mentor Legend itu namun kenyataan dari Zuan Azmi tidak menunjukkan perkara ini seperti boleh dibuat main.

15 comments :

  1. Zuan mulut agak celupar...kalau nak Tanya agak2 lah jgn soalan yg mengaibkan org

    ReplyDelete
  2. Kalau aku tumbuk terus..dah ko bikin panas..ko nak suruh orang sejuk ke? Soalan ko yg tak professional. ..review la diri tue balik..buat soalan provokasi yg menyakitkan hati orang pro ker tue. Cari la Identity yang orang boleh hormat wartawan

    ReplyDelete
  3. Kalau aku tumbuk terus..dah ko bikin panas..ko nak suruh orang sejuk ke? Soalan ko yg tak professional. ..review la diri tue balik..buat soalan provokasi yg menyakitkan hati orang pro ker tue. Cari la Identity yang orang boleh hormat wartawan

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Kalau aku tumbuk terus..dah ko bikin panas..ko nak suruh orang sejuk ke? Soalan ko yg tak professional. ..review la diri tue balik..buat soalan provokasi yg menyakitkan hati orang pro ker tue. Cari la Identity yang orang boleh hormat wartawan

    ReplyDelete
  6. nasib artis tu mas idayu...kalu awie..hmmm...

    ReplyDelete
  7. biasala sebagai wartawan hiburan dorg akan tanya soalan panas dgn cara professional. si artis kenala jawab dgn cara yg sama jugak. terpulangla dgn artis tu, klu 'panas' sgt jgn comment. ni pun bukan pertama kali arts di ajukan soalan panas. mas idayu ego tinggi..

    ReplyDelete
  8. Penulisan yang baik. Tuan yang budiman, mohon pautkan blog baru saya ke dalam blog tuan.

    http://kungkalikung2015.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. lu yg bikin panas xkn mas idayu nk lu cemolot plak

    ReplyDelete
  10. Take serious ke? Nampak mcm mas idayu gurau2 je... Live lg pun kan.. Alahai.. X blh gurau susah le

    ReplyDelete
  11. Laa mas idayu gurau je kuttt..tu pn nk jadi kn isu...

    ReplyDelete
  12. Padannn muka ko... mmg ptot cekik .. bgs kn cekik seb xkn pijak.. mulut mcm harammmmjadah

    ReplyDelete
  13. Padannn muka ko... mmg ptot cekik .. bgs kn cekik seb xkn pijak.. mulut mcm harammmmjadah

    ReplyDelete
  14. buku bertemu ruas. macam gud2 je dlm Melodi. hahaha

    ReplyDelete