Sebuah Blog Yang Memberikan Berita Informasi artis gosip Artikel Berita Isu terkini Semasa Video dan info Menarik

Friday, 16 January 2015

Saya Curiga Guna Wang Menang Gegar Vaganza Untuk Haji - Ayai Ilusi

No comments :
JUARA program pertandingan nyanyian Gegar Vaganza terbitan Astro, Ayai (Ilusi) yang memenangi wang tunai RM100,000 mengakui pada mulanya curiga untuk menggunakan wang itu bagi menunaikan fardhu haji bersama isterinya.

Laporan Mstar Online menyebut, Ayai atau nama sebenar Zaharuddin Kamaruddin, 53, kemudiannya bertemu ilmuan Islam untuk meminta kepastian berkenaan status wang itu sama ada ia boleh digunakan atau tidak.

“Saya bertanya beberapa ustaz di program Pencetus Ummah dan Imam Muda Asyraf tentang perkara ini bagi meminta kepastian kepada mereka yang tingggi ilmu agamanya terlebih dahulu.

“Mereka memberitahu tidak salah kerana ia adalah rezeki yang Allah beri dan dilakukan dengan hasil usaha sendiri serta tidak menyimpang.

“Lirik-lirik dalam lagu yang saya bawakan sepanjang pertandingan juga tidak mempunyai unsur lucah dan mengghairahkan,” katanya ketika ditemui sempena sidang media dan taklimat program Kilauan Emas musim ke-5 di ibu negara, pada Khamis.

Ayai dinobatkan sebagai juara sekaligus membawa pulang hadiah berupa wang tunai dan trofi, usai peringkat akhir Gegar Vaganza berlangsung pada 4 Januari lepas di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil. 

Sumber mynewshub.cc

No comments :

Post a Comment